Selecteer provincie

Smienk Prakt v Acupunctuur en Chin Kruidengeneeskunde G J I

Details

Adres
Burgemeester Smalstraat 1
7651CT Tubbergen
Overijssel
Telefoonnummer
Beoordeling
Gemiddeld: 0
Aantal beoordelingen: 0
Jij beoordeelde Nog niet beoordeeld
Gegevens onjuist of niet volledig? Wijzig gegevens Bedrijfsgegevens verwijderen

Omschrijving

Wat wij doen:
Soorten toegepaste acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde:
Traditionele lichaamsacupunctuur
Traditionele Chinese kruidengeneeskunde
Ooracupunctuur
Cupping
Moxibustion

Bijzondere indicaties:
(Oor)Acupunctuur om af te vallen
(gewichtsverlies i.c.m. dieet)
Stoppen met roken
Verjongingskuur aangezicht
(Facial Rejuvenation)

Software:
Als eerste in Nederland beschikt de praktijk over een uniek softwarepakket om van elk symptoom een interpretatie in termen van Chinese geneeskunde te geven. Ook de differentiaal diagnostiek wordt zodoende optimaal toegepast. Het programma selecteert geïndiceerde ziektebeelden, de daarbij behorende mogelijke syndromen, de te gebruiken acupunctuurbehandeling en de meest en best geïndiceerde kruidencombinaties met eventuele toevoegingen van symptomatische kruiden. Ook kan middels dit programma op basis van chronobiologie aan de hand van geboortedatum volgens het Chinese systeem van Stammen en Takken, worden aangegeven welke energetische zwakten aanwezig zijn. Kortom een uniek hulpmiddel ten dienste van een therapie met een optimaal resultaat.

Acupunctuur

Traditionele Chinese geneeskunst in de westerse samenleving
In het westen hebben we een wetenschappelijke medische aanpak. Op veel gebieden (zoals chirurgie, geneesmiddelen) werkt dat goed. Toch hebben tal van patiënten het gevoel dat de behandeling zich beperkt tot het bestrijden van de ziekte en de symptomen. Het neemt niet de algemene beleving van de zieke als uitgangspunt van behandeling.

In acupunctuur is de ziekte geen fenomeen op zichzelf, maar gaat het om het welbevinden van de mens als geheel. Dat geeft acupunctuur duidelijk een ander, meer holistisch uitgangspunt.
De NVA wijst de westerse technieken niet af, maar streeft ernaar dat de sterke kanten van de westerse medische werkwijze en acupunctuur elkaar aanvullen.

Wat is acupunctuur?
Dikke van Dale: 'Acupunctuur (acus = naald, punctum = prik) is een veel toegepaste geneeswijze (vooral in China) waarbij naalden op bepaalde punten in het onderhuids bindweefsel gestoken worden'. De werking berust op het volgende: in ons lichaam bevinden zich onzichtbare banen waarlangs de energieën Yin en Yang lopen. Deze twee tegengestelde krachten, lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Die onzichtbare banen noemen we meridianen en horen elk bij een orgaan. Alle banen bij elkaar vormen een energienetwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen.Openingstijden:
Maandag : 08:00 - 18:00
Dinsdag : 08:00 - 12:00
Woensdag : 08:00 - 18:00
Donderdag : 08:00 - 18:00
Vrijdag : 08:00 - 18:00
Zaterdag : gesloten
Zondag : gesloten
Nieuwjaarsdag : gesloten
1e Paasdag : gesloten
2e Paasdag : gesloten
Koningsdag : gesloten
Hemelvaartsdag : gesloten
1e Pinksterdag : gesloten
2e Pinksterdag : gesloten
Suikerfeest : 08:00 - 18:00
1e Kerstdag : gesloten
2e Kerstdag : gesloten
Oudjaarsdag : gesloten
Overige Feestdagen : geslotenService:
Alleen op afspraak

Toegankelijkheid:
Begane grond

Specialisatie:
acupunctuur, Afvallen, Chinese acupunctuur, Chinese geneeskunde, Chinese kruiden, Cosmetische acupunctuur, Cupping, cupping en moxa, facial rejuvenation, Fysiotherapie, Klassieke acupunctuur, kruidengeneeskunde, Kruidentherapie, Manuele Therapie, Massage, Moxa, Ooracupunctuur, Pijnbestrijding, Stoppen met roken, Verslavingen

Behandeling van:
ADHD, Allergie, Artrose, Bekkeninstabiliteit, Buikpijn, Darmklachten, Depressie, Eczeem, Fibromyalgie, Gynaecologische klachten, Hartklachten, Hernia, Hoofdpijn, Hooikoorts, Hyperventilatie, Maagklachten, Menstruatieklachten, Migraine, Nekhernia, Nekklachten, Overgangsklachten, Pijnklachten, Prikkelbare darm, Psychische klachten, Rugklachten / rugpijn, Schouderklachten, Slaapproblemen, Stress, Tennisarm, Vermoeidheid, Vruchtbaarheid, Zwangerschapsklachten

Diensten:
Behandeling, Preventie

Betalingsmogelijkheden:
Contant, Bank / giro overschrijving, mits verzekerd en gedekt

Aangesloten bij / Certificering:
NVA